Andrélon

Als "Ode aan de Haarkleur" en ter promotie van drie verschillende shampoos en conditioners voor de drie meest voorkomende haarkleuren heb ik voor Andrélon drie hele grote photiles gemaakt. Per stuk 15 x 15 meter groot en in een, voor deze afmeting, hoge resolutie van 80 dpi op doek gespoten. Ze zijn in mei 2006 ruim twee weken bij Bataviastad in Lelystad te bewonderen geweest. De opening was voor de pers te zien vanuit drie rondcirkelende helikopters.

De photiles zijn drie portretten: de mooiste blondine, brunette en redhead die zich voor Andrélon op de foto hebben laten zetten. Foto's van blonde vrouwen zijn gebruikt voor het opbouwen van de blonde photile, en ook bij de andere twee photiles zijn de bijbehorende foto's gebruikt.

De bekende glamourfotograaf Robert Elsing heeft vijf dagen lang van vele honderden vrouwen foto's gemaakt. De photiles zijn opgebouwd uit deze beelden, en ook de hoofdvisuals komen uit deze serie foto's. De drie mooiste vrouwen die zich door Robert op de foto hebben laten zetten zijn uitgekozen en hun namen en gezichten werden op deze dag bekendgemaakt. En niet alleen konden deze drie vrouwen zichzelf terugzien als hele grote photile, ook kregen zij ieder een handzamer exemplaar mee naar huis.

De drie photiles zijn ook zoombaar te bekijken: rood, blond en bruin.